Мінфін змінив положення деяких наказів з бухобліку

Опубликовано: 06 Серпня, 2021 Нет ответов

Наказом Мінфіну від 09.07.2021 р. № 385 внесені зміни до деяких нормативно-правових актів з бухобліку.

По-перше, уточнено, що у первинному документі реквізит “одиниця виміру господарської операції” вказують у грошовому та за можливості у натуральних вимірниках. Для цього скоригували абз. 1 п. 2.4 Положення № 88.

По-друге, відразу в декілька НП(С)БО замінили згадку про коди КОАТТУ на КАТОТТГ (Кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад).

По-третє, у формі № 2-мс позицію “Разом витрати (2050 + 2165)” виклали у новій редакції.

По-четверте, у Порядку № 1213 оновили норму, яка передбачає, що спрямування підприємствами державного, комунального секторів економіки частини чистого прибутку на квартальну і річну дату балансу відображають на матеріальне заохочення – за дебетом субрахунку 443 “Прибуток, використаний у звітному періоді” і кредитом рахунку 66 “Розрахунки за виплатами працівникам” наводиться сума нарахованої працівникам винагороди, допомоги, премії тощо, яка обчислена з прибутку попереднього звітного кварталу (року) відповідно до законодавства, установчих і розпорядчих документів та з урахуванням фінансового плану.

По-п’яте, із НП(С)БО 1 “Загальні вимоги до фінансової звітності” видалено норму, за якою застосовування МЗФС для малих і середніх підприємств не допускається підприємствами, на які не поширюється сфера його застосування.

За матеріалами сайту «Бухгалтер.ua»   https://buh.ligazakon.net/news/205332_mnfn-zmniv-polozhennya-deyakikh-nakazv-z-bukhoblku

Оставить отзыв