Передано в оренду приміщення дошкільного або ж загальноосвітнього закладу. Чи наступає в такому випадку обов’язок сплати податку на нерухомість?

Опубликовано: 20 Вересня, 2021 Нет ответов

Податковим Кодексом України передбачено, що будівлі дошкільних та загальноосвітніх закладів, незалежно від форми власності та джерел фінансування, які використовуються для надання освітніх послуг не є об’єктом оподаткування (пп.2.2. ст.266 ПКУ ), відповідно на згадані приміщення, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, не нараховуватиметься.

Тобто, ключовою ознакою звільнення дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів незалежно від форми власності та джерел фінансування є використання таких об’єктів нерухомості для надання освітніх послуг.

Якщо заклад здається в оренду не для надання освітніх послуг, то в такому випадку дія пп. 2.2 ст. 266 Податкового кодексу України не поширюється. Тобто, площа, що здаватиметься в оренду, буде оподатковуватися податком на нерухомість, згідно з діючими ставками, встановленими місцевими органами самоврядування.

ДПС в Івано-Франківській області  https://if.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/488038.html

Оставить отзыв