Удосконалено форми податкового повідомлення-рішення у зв’язку з реформуванням інституту відповідальності платника податків

Опубликовано: 15 Березня, 2021 Нет ответов

Податкове повідомлення-рішення доповнено обов’язковим елементом-мотиваційною частиною, в якій контролюючий орган буде не тільки обґрунтовувати свою позицію, а також спростовувати аргументацію платника податків.

Наказом Мінфіну від 31.12.2020 р. № 846 внесено зміни до Порядку надіслання контролюючими органами податкових повідомлень-рішень платникам податків (далі – Порядок). Даний Порядок виклали у новій редакції, Наказ запрацює через 15 днів з дня його офіційного опублікування.

Вищевказаний Порядок визначає форму та порядок надіслання (вручення) контролюючими органами податкових повідомлень-рішень платникам податків, передбачає відображення у формах податкових повідомлень-рішень інформації щодо права платника податків подавати скаргу разом з клопотанням про поновлення скарги в адміністративному порядку та копіями підтверджених документів поважності причин його пропуску.

Порядок забезпечує виконання п. 56 підрозділу 10 розділу ХХ Кодексу в частині прийняття за результатами перевірок, що були розпочаті до 1 січня 2021 року, податкових повідомлень-рішень, а також їх оскарження за правилами Кодексу, що діяли до 1 січня 2021 року, за перевірками, які розпочаті після 1 січня 2021 року, передбачено прийняття податкових повідомлень-рішень та їх оскарження за правилами, що діють після 1 січня 2021 року.

Окрім того, запроваджено окремі форми податкового повідомлення-рішення, які застосовуються у разі встановлення:

– порушення порядку реєстрації акцизних накладних та розрахунків коригування до таких акцизних накладних у Єдиному реєстрі акцизних накладних (ст.1202 Кодексу);

– фактів завищення сум ПДФО, що підлягає поверненню з бюджету, заявлених у податкових деклараціях, зокрема при використанні права на податкову знижку.

За матеріалами  Офіс великих платників податків Державної податкової служби https://officevp.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/456152.html

Оставить отзыв