Фізособа-«єдинник» у 2020 році перевищила обсяг доходу: чи можна наступного року обрати спрощену систему?

Опубликовано: 11 Листопада, 2020 Нет ответов

Відповідно до п. 292.16 ПКУ право на застосування спрощеної системи оподаткування в наступному календарному році мають платники єдиного податку за умови не перевищення протягом календарного року обсягу доходу, встановленого для відповідної групи платників єдиного податку.

При цьому, якщо протягом календарного року платники першої і другої груп використали право на застосування іншої ставки єдиного податку у зв’язку з перевищенням обсягу доходу, встановленого для відповідної групи, право на застосування спрощеної системи оподаткування в наступному календарному році такі платники мають за умови не перевищення ними протягом календарного року обсягу доходу, встановленого пп. 3 п. 291.4 ПКУ (7 млн. грн).

Нагадаємо, Законом України від 30.03.2020 р. №540-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19)» внесено зміни до п. 291.4 ПКУ, відповідно до яких збільшено обсяги доходів для фізичних осіб – підприємців платників єдиного податку.

Зокрема, у 2020 році для спрощенців І групи обсяг доходу збільшено з  300 тис. грн до 1 млн. грн.; для спрощенців ІІ групи – з 1,5 млн. грн. до 5 млн. грн. і для спрощенців ІІІ групи – з 5 млн. грн. до 7 млн. грн.

Оставить отзыв